Minor acuzat că a lovit cu mașina un polițist

autor: tv sud // 13 02 2018 // 228 Vizualizari

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au dispus, săptămâna trecută, trimiterea în judecată a unui elev de 16 ani, acuzat că a lovit cu mașina un polițist care încerca să-l tragă pe dreapta. Minorul a fost arestat preventiv pe 22 ianuarie, la o zi după ce a condus fără permis și l-a lovit pe agentul de poliție.

Potrivit anchetatorilor, în seara zilei de 21 ianuarie, băiatul a luat din casă cheile mașinii tatălui său, un Opel înmatriculat în Bulgaria, după care a plecat spre domiciliul unui prieten. Procurorii doljeni au stabilit că minorul a luat mașina fără știrea tatălui său. Pe drum, mai exact pe strada Bucura, băiatul a întâlnit un echipaj de poliție din cadrul Secției 2, care i-a făcut semn să tragă pe dreapta, însă nu a oprit. „Ştiind că nu posedă permis de conducere, inculpatul a ignorat semnalul făcut de către echipajul de poliţie şi şi-a continuat deplasarea. În această împrejurare, agenţii de poliţie au pornit în urmărirea autoturismului marca Opel Zafira, care a refuzat să oprească“, au reținut anchetatorii. Ulterior, oamenii legii au cerut ajutorul colegilor de la Secția 3, care au trimis două echipaje pentru a opri șoferul fugar.

Procurorii doljeni spun că, atunci când a încercat să blocheze în trafic mașina condusă de minorul de 16 ani, unul dintre polițiști a fost lovit de acesta. „Ajungând pe strada Nanterre din Craiova, agenţii au poziţionat autospeciala pe mijlocul părţii carosabile pentru a bloca deplasarea autoturismului Opel, condus de inculpat, care era urmărit de celelalte două echipaje, iar un agent a coborât şi i-a făcut semnal de oprire conducătorului auto. În momentul în care s-a apropiat de echipajul de poliţie, deşi a observat semnalul făcut de agent, inculpatul a accelerat şi l-a lovit cu autoturismul pe agent, care a fost proiectat ulterior pe capota autoturismului de serviciu“, au precizat procurorii doljeni.

În final, mașina condusă de minor a fost blocată într-o parcare de pe strada Spaniei.

Minor judecat pentru ultraj și conducere fără permis

Minorul de 16 ani a fost arestat preventiv pe 22 ianuarie, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj, iar vineri, pe 9 februarie, a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de ultraj, raportată la tentativă de omor calificat, dar și pentru conducere fără permis. „Ţinând seama de mijlocul folosit, respectiv un autoturism aflat în deplasare, este de presupus că inculpatul a acceptat inclusiv producerea unor leziuni letale persoanei vătămate, care putea fi proiectată nu pe capotă, ci cu capul pe asfalt. În acest context, fapta constând în lovirea persoanei vătămate cu autoturismul aflat în deplasare întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de tentativă de omor. În speţă, fapta de tentativă de omor îmbracă forma agravantă a tentativei de omor calificat, dacă aceasta a fost comisă pentru a săvârşi sau ascunde săvârşirea unei alte infracţiuni – conducere fără permis. În cazul de faţă, fapta de tentativă de omor intră în conţinutul laturii obiective a infracţiunii de ultraj, întrucât a fost comisă împotriva unui poliţist aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu“, au precizat procurorii doljeni în rechizitoriul prin care au dispus trimiterea în judecată a minorului de 16 ani. Medicii legiști au stabilit că agentul lovit cu mașina de minorul de 16 ani are nevoie de cinci – șase zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, urmând să intre în procedură de cameră preliminară.

sursa: gds.ro