Meteorologii anunță că se întorc ploile. Vezi de când!

autor: Iulia Blondea // 23 07 2019 // 164 Vizualizari

După episodul canicular de la începutul săptămânii, astăzi vor fi furtuni violente în mare parte din ţară.

MARTI: Vremea va fi în general instabilă și răcoroasă în cea mai mare parte a țării, chiar rece în nord-est și centru. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului ziua local în jumătatea de est a țării și izolat în rest, iar noaptea cu precădere în sud. Pe suprafețe mici vor fi cantități de apă mai însemnate și condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 21 și 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 21 de grade.

MIERCURI: Vremea va fi în general normală din punct de vedere termic și se va ameliora sub aspectul ploilor. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, averse și posibil descărcări electrice local în zonele montane și pe suprafețe mici în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua în est, nord-est, sud-est și pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 31 de grade, iar cele minime între 9 și 21 de grade.

JOI: Vremea se va încălzi ușor în cea mai mare parte a țării, iar în vest și sud va deveni local călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza în jumătatea de est a țării, unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului în regiunile estice și la munte, cu precădere pe creste. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 34 de grade, iar cele minime se vor încadra între 9 și 21 de grade.