Matematica, motiv de emoţie

autor: tv sud // 29 05 2014 // 1.967 Vizualizari

60 de minute de emoții au avut de înfruntat și astăzi, elevii claselor a IV-a. Aceștia au susținut a doua probă la Evaluările Naționale, care au debutat ieri. Cu toate că au fost suficient de pregătiți, unii elevi spun că matematica le-a cam dat batai de cap. Alții, însă, au terminat de rezolvat subiectele chiar mai devreme.

Școlarii claselor a IV-a au susţinut astăzi ultima probă a testărilor nationale, care s-au desfăşurat pentru prima dată. Emoțiile au fost foarte mari, dar elevii au ieșit zâmbitori din sala de examen.

Au existat, însă, și copii care au avut întâmpinat probleme în rezolvarea subiectelor de la matematică.

Pentru unii elevi, testarea a fost floare la ureche, iar profesorii susţin că rezultatele vor fi doar orientative, pentru a afla care este nivelul școlarilor în prezent.

Prin emotii mari vor trece, în perioada următoare, și școlarii celorlalte clase. Testele de verificare a competenţelor, construite după modelul internaţional, urmează să fie susținute de elevii clasei a II-a, în perioada 2-4 iunie, iar cei de clasa a VI-a, vor trece și ei prin emoții în zilele de 4 şi 5 iunie.