Marian Negrescu, înlocuit din funcţia de director

0
0

În sedința ordiară a Consiliului Local Tg  Jiu s-a luat act de decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție cu privire la incompatibilitatea în care se află directorul teatrului  din Tg Jiu, Marian Negrescu. Cu toate acestea au exisat voci care au cerut amânarea deciziei  Înaltei Curți de Casație și Justiție cu privire la incompatibilitatea cu câteva luni.

În cadrul ședinței, consilierul PSD Toader Pasti a ținut să precizeze că șefia teatrului ar trebui asigurată de un manager, nu de un artist.

Deciza nu a putut fi însă amânată. Marian Negrescu  va fi înlocuit din funcție, în locul său  fiind propus actorul  Cosmin Brehuță.

În cazul în care consilierii nu ar fi luat măsura eliberării lui Negrescu din funcţie, aceştia încălcau dispoziţia Înaltei Curţi de Casație și Justiție riscând o amendă de 2.000 de lei şi dosare penale.

În anul 2014, ANI a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul  managerul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu. În perioada 2008 – 2013,Marian  Negrescu   a încheiat cu teatrul 42 de contracte de colaborare pentru activități și prestații artistice, atât în calitate de manager al teatrului, cât și în calitate de colaborator. În urma acestor contracte, Negrescu  a obținut un folos patrimonial în sumă de 466.128 de lei.