Mâncăm şi e otrăvitor

- Advertisement -

Există câteva fructe sau legume pe care le mâncăm destul de des, dar despre care nu ştim că provin din nişte plante ortrăvitoare, potrivit modernfarmer.com.

Roşiile

Roşiile se află pe lista celor mai nocive plante. Fructul copt este bun pentru consum, în schimb în stare necoaptă acesta poate fi dăunător organismului. Totodată planta (rădăcina, frunzele şi tija) conţin foarte multă tomatină, un alcaloid care poate fi uşor toxic. Această substanţă nu provoacă moartea, dar poate aduce unele probleme gastrointestinale.

 

Merele, cireşele şi caisele

Seminţele acestor fructe nu sunt comestibile deoarece sunt amare. Gustul amar din seminţe este un element de protecţie. Planta creează un înveliş tare în jul seminţei tocmai pentru a ne descuraja de a le distruge. Seminţele provin dintr-o substanţă denumită amigdalină, care se poate transformă într-un soi de cianură în contact cu acizii din sistemul digestiv uman. Cireşele, caisele, piersicile şi nectarinele conţin această substanţă într-o măsură mai mare decât merele. Dar chiar dacă înghiţi aceşti sâmburi, substanţa din ele nu intră în contact cu acizii din sistemul digestive, deoarece organismul elimină aceste seminţe. Este mai dificil atunci cand înghitiţi miezul acestei seminţe.

Boabele de fasole

Multe legume pot provoca probleme gastrointenstinale dacă nu sunt gătite bine, iar una dintre ele este fasolea roşie. Fasolea conţine fitohemaglutinină, un compus chimic care produce probleme organismului.Este necesar de câteva boabe de fasole nefierte, pentru a ajunge la stări de vomă.

Caju

Caju este un alt produs gustos, dar care nu trebuie să fie consumat niciodată în stare crudă. De obicei în magazine acestea sunt prajite. Venită din Amazon, caju nu este o adevărată alună deoarece sămânţa creşte în partea inferioară a fructului (de asemenea comestibil). Aşadar, se poate observa că seminţele de caju nu au un strat protector precum alunele, de aceea sunt acoperite cu un acid asemănator cu cel pe care îl produce o iederă otrăvitoare, de aceea nu trebuie consummate crude.

Articole recente