Lucrari de milioane de euro, abandonate

autor: tv sud // 13 02 2020 // 115 Vizualizari

Municipiul Târgu Jiu ar putea avea independență energetică, este de părere Viorel Salvador Caragea. Președintele Partidului Ecologist Român, filiala Gorj, susține că primăria orasului ar putea achiziționa microhidrocentralele abandonate de Hidroelectrica si aflate intr-un stadiu avansat de construcție. Primarul Marcel Romanescu susține însă că legea nu permite să achiziționeze aceste obiective.

Anunțul Hidroelectrica de a abandona lucrările la trei dintre microhidrocentralele din Gorj poae reprezenta o oportunitate pentru municipiul Tg Jiu, dar și pentru județ. Președintele Partidului Ecologist, filiala Gorj, Viorel Caragea, susține că primăria ar putea prelua o parte din investiții pentru a continua lucrările, beneficiind astfel de independență energetică.

Pe de altă parte, Marcel Romanescu a declarat că nu există cadru legislativ care să permită preluarea unor astfel de investiții.

Hidroelectrica a abandonat unele dintre cele mai importante investiții realizate pe Jiu, din cauza acțiunilor făcute de ONG uri ecologiste. Deși sunt realizate lucrări în proporție de 90% din proiect, nici până la această dată nu au fost reluate spre finalizare.