Lucrări, amânate din cauza exproprierilor

autor: tv sud // 05 03 2014 // 932 Vizualizari

Startul lucrărilor la marea centură ocolitoare a unicipiului Târgu-Jiu a fost din nou amânat. Și asta pentru că procesul de expropriere a cetăţenilor care deţin teren pe locul pe unde va trece drumul este unul lent.

Proiectul cuprinde lucrări de amploare, precum poduri peste Jiu, Amaradia şi calea ferată, dar şi două pasaje supraterane, ce vor trece peste Drumul Naţional 67. Aproape 15 din cei 20 de kilometri de şosea vor apărea în partea de Est a oraşului, facilitând ieşirea spre Râmnicu Vâlcea şi Petroşani. De curând, reprezentanții Primăriei Târgu-Jiu au primit o adresă de la cei implicaţi în construirea centurii ocolitoare. Viceprimarul municipiului Târgu-Jiu, Aurel Popescu, a precizat că firma constructoare a stabilit negocieri cu cetățenii. În aceste condiții, exproprierile vor dura mai mult, pentru că va fi nevoie chiar și de demolarea unor case.

Firma italiană Collini Lavori a câştigat licitaţia și se va ocupa de construirea centurii ocolitoare a municipiului Târgu-Jiu. Valoarea investiţiei se ridică la 100 de milioane de euro.