Lacul care nu există

autor: catalin udroiu // 30 09 2015 // 1.186 Vizualizari

Escrocherie uriaşă săvărşită incă din timpul lui Ceauşescu, dar care este vizibilă şi azi pe harta Romăniei. Este vorba despre lacul de acumulare din comuna Ceauru , care n-a fost niciodată construit şi care figurează pe hartă in judeţul Gorj. A costat trei miliarde de lei, la valoarea anilor 70 iar din 1965 toată lumea a studiat acest lac la orele de geografie.

Deși pe toate hărțile României Lacul Bălești apare ca fiind cel mai mare din județ, în realitate acesta nu există. Peste 1000 de familii din Șomănești, Ceauru și Bălăcești au fost mutate înainte de Revoluție pentru a face loc impresionantului proiect, însă în zadar. Primarul din Bălești, Aristică Paicu, a făcut o scurtă prezentare a proiectului demarat de Partidul Comunist Român.

Oamenii din localitate știu și ei că lacul apare pe toate hărțile.

Paicu spune că, din cauza acestui lac, întâmpină dificultăți în a acorda autorizații pentru construirea de imobile.

Reprezentanții Serviciului de Gospodărire a Apelor Gorj afirmă că lacul este de fapt un baraj de acumulare, iar ultima dată când a existat apă în el a fost în anul 2004.

Primarul din Bălești a mai precizat că fostul diriginte de șantier al acestui lac, a fost condamnat la închisoare cu executare, după ce s-a stabilit că au dispărut cantități mari de materiale ce trebuiau folosire pentru realizarea digurilor.