Jandarmii la Bumbeşti Piţic

autor: tv sud // 27 02 2015 // 3.314 Vizualizari

Casele aflate în pericol după alunecările de teren care au avut loc în comuna Bumbești-Pițic au fost păzite, peste noapte, de jandarmi, dar nici proprietarii locuințelor nu au avut linişte. Oamenii au fost nevoiți să-și părăsească casele și să doarmă la rude sau prieteni. Ieri, localnicii și-au dus lucrurile mai de valoare prin vecinii care n-au fost loviţi de năpastă.

Situația rămâne dramatică în satul Cânepești din Bumbești-Pițic, unde, în urmă cu o zi, au avut loc ample alunecări de teren. În urma fenomenului, 15 persoane au fost evacuate, patru case au fost atinse de prăpăd, iar una a fost distrusă în totalitate. Localnicii sunt disperați și spun că nici animalele nu mai au unde să le țină pentru că grădinile au luat-o la vale. Sunt oameni care, dacă le vor fi distruse casele, vor ajunge să doarmă sub cerul liber pentur că nu au alternativă.

Autoritățile locale au făcut o primă evaluare și spun că, deocamdată, nu le rămâne decât să păzească zona cu ajutorul jandarmilor sau a unor angajați ai primăriei pentru ca bunurile rămase în casele afectate să nu fie furate.

Săptămâna viitoare, o comisie formată din specialiști va merge la fața locului pentru a face o evaluare a dezastrului, urmând ca în scurt timp să fie solicitate fonduri de la Guvern pentru remedierea stricăciunilor.