Înghesuială la cules de căpșuni

autor: tv sud // 30 12 2014 // 1.971 Vizualizari

Concurență acerbă pe locurile de muncă din Spania. Mii de femei din întreaga țară, care vor să meargă la cules de căpșuni și-au anunțat prezența la selecția care va avea loc pentru prima dată, la Târgu-Jiu. În luna ianuarie, angajatorii străini vor alege persoanele cele mai potrivite pentru munca în agricultură și au transmis deja o veste bună: numărul joburilor va fi suplimentat, pentru că solicitările depășesc cu mult așteptările spaniolilor.

Mii de femei din întreaga țară au anunţat că sunt pregătite să meargă la cules de căpșuni în Spania. Pentru că numărul solicitărilor este neașteptat de mare, angajatorii au anunțat că vor suplimenta cele 800 de joburi.

Vestea și mai bună este că angajatorul nu cere cunoaşterea unei limbi străine. Pentru șapte ore de muncă pe zi, salariatele vor primi aproape 40 de euro. Femeile care nu vor alese în urma selecției au totuși un motiv de bucurie. Acestea pot opta pentru locurile de muncă din alte țări.

În prezent, în județul Gorj sunt înregistraţi aproape 11 000 de şomeri. Aproape 7.000 dintre ei trăiesc în mediul rural.