În goana după cumpărături

autor: tv sud // 30 12 2014 // 1.819 Vizualizari

Forfotă mare și nervi întinși la maximum. Așa se poate descrie, în câteva cuvinte, atmosfera din magazine și din trafic, înainte de cea mai importantă noapte din an. Mii de gorjeni au ieșit să facă ultimele cumpărături pentru a avea masa cât mai îmbelșugată.

În piețe, supermarketuri și trafic aglomerația a fost cuvântul de ordine. Pregătirea mesei de Revelion a devenit o adevărată aventură. Pentru a ajunge la rafturi, chiar dacă orașul e mic, târgujienii au pierdut zeci de minute în trafic.

Astăzi este ultima zi în care supermarketurile rămân deschise până seara târziu, așa că toată lumea a ieșit la cumpărături. Cu mic cu mare, toți și-au luat coșurile și au început să colinde printre raioane.

Pentru că o dată în an este Revelionul, gorjenii nu s-au uitat la bani. Cumpărăturile pentru masa de mâine noapte i-a costat pe cei mai mulți peste 600 de lei.

Dacă înainte de Crăciun, la mare căutare au fost produsele tradiționale din carne de porc, acum, pentru masa de Revelion, gorjenii au avut alte preferințe. Pe primul loc a fost peștele, pentru că, tradinția spune că aduce noroc.

Magazinele mari vor fi deschise pentru clienți până mâine la ora 18.00.