Hop și Dian cu făcălețu-n mămăligă!

autor: // 31 05 2013 // 2.950 Vizualizari

Pe principiul ”țăranul cu Maserati„ senatorul PNL Dian Popescu își dă cu părerea într-un mod inexplicabil implicând factorul politic într-un conflict de muncă ce vizează sindicatele miniere și administrația Complexului Energetic Oltenia. Acesta își permite să dea sfaturi lui Ciurel despre cum să conducă gigantul energetic, în condițiile în care acesta nu este în stare să își managerieze propria firmă de doar câteva zeci de angajați, trimițând-ui forțat în șomaj. Acțiunea de protest orgaizată ieri de Federația Națională Mine Energie a fost un protest politic, are nu trebuia să se întâmple și care nu se va mai repeta, susține Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu.

”Singura recomandare pe care i-o fac domnului  Ciurel este sa se așeze la masa dialogului întrucât nu putem discuta de un cofort al Complexului Energetic Oltenia și discutăm despre o situație financiară destul de gravă. Ca atare nu ne putem permite o aroganță nici obraznicie și credcă avem mai mult nevoie ca oricând de unitate sindicate patronate, pentru a scoate complexul din situatia în care la adus. Domnul Ciurel trebuie să fie manager nu filozof ”, a declarat senatorul Dian Popescu la Radio Infinit, ieri, chiar în momentul în care sindicatele se pregăteau să scoată oamenii în stradă. Gestul sindicaliștilor de ieri este taxat de liderii politici de la Gorj, care, deși nu au fost invocați, nu pot fi de acord cu ceea ce s-a scandat.

Primarul municpiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, susine că dacă știa care este scopul acestui protest nu autoriza manifestația, iar de acum încolo va fi mult mai atent cu ceea ce aprobă.

Împotriva a ceea ce s-a întâmplat ieri este și deputatul Vasile Popeangă.

În ceea ce privește anunțul FNME de declanșare a grevei generale începând de luni, dacă nu se va ajunge la niciun rezultat după discuția cu Niță, sunt pure aberații. Cârciumaru a declarat că până la această dată nu s-a primit nicio cerere în acest sens, iar acest lucru face imposibilă declanșarea grevei.