Hidroelectrica Tg Jiu, în componența CEO

autor: tv sud // 25 01 2013 // 1.755 Vizualizari

Complexul Energetic Oltenia ar putea absorbi o parte a Hidroelectrica începând cu luna februarie, a declarat Laurențiu Ciurel, managerul CEO. Acest lucru va fi posibil dacă se va găsi cadru legal pentru a se realiza alipirea.

Preluarea unei părți importante a Hidroelectrica de către Complexul Energetic Oltenia nu este o noutate. Acest transfer prinde contur sub noua guvernare, iar până la finele lunii februarie se dorește realizarea desprinderii a unei componenete hidro din societatea mamă, pentru ca mai apoi această să poată fi alipită CEO.

Ciurel a mai declarat că a existat deja o discuție în acest sens între ministrul energiei și administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza pe această temă și se caută soluții.

Pericolul de care angajații, dar și sindicatele din Hidroelectrica, se feresc odată cu intrarea în CEO, este lipsa investițiilor cu care s-ar confrunta dacă alipirea se realizează. Managerul complexului a declarat în acest sens faptul că dacă profitul companiei va rămâne în unitate, banii vor fi reinvestiți în hidrocentralele de pe Jiu aflate în construcție. Altfel vor trebui căutate alte soluții.

Liderul de sindicat Decebal Sulea, președintele Hidrosind, a declarat că va lua legătura cu Laurențiu Ciurel pentru a discuta despre condițiile în care s-ar putea realiza acest transfer.