Havrileț, responsabil de CEO in cadrul Ministerului Economiei

autor: Manuela Novaceanu // 08 12 2019 // 185 Vizualizari

Niculae Havrileţ, fostul șef al ANRE, cel despre care șefii CEO de la acea vreme spuneau că susține producătorii de energie verde și dezavantajoasă complexul, a fost numit secretar de stat în Ministerul Economiei si se va ocupa de producătorii de energie tradiționali, printre care și CEO. Acesta i-a luat practic locul lui Doru Vișan.

Fost preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, fost consilier al fostului ministru ALDE al Energiei, Anton Anton, lui Havrileţ i s-a propus încă din noiembrie să fie secretar de stat în noul Minister, şi să coordoneze partea de energie. Decizia nu a fost însă oficializată decât acum.

În momentul în care a fost anunţată numirea, Havrileţ era consilier al ministrului Economiei şi Energiei, Virgil Popescu, şi administrator la Romgaz şi Electrica.

Cel mai probabil, odată cu absorbţia Ministerului Energiei de către noul MEEMA, condus de Virgil Popescu, Energia va funcţiona sub forma unui Departament special în cadrul Ministerului, condus de Havrileţ.