Gorj: Bilanț după ploile abundente din ultimele ore

autor: Iulia Blondea // 10 07 2018 // 128 Vizualizari

Până la această oră, în urma ploilor abundente, ISU Gorj a avut 17 intervenţii pentru evacuarea apei din gospodarii, 6 intervenţii pentru evacuarea apei din beciuri şi o intervenţie pentru evacuarea apei dintr-o anexa gospodareasca.

Concret, pompierii militari gorjeni au intervenit în localităţile Dăneşti, Hurezani, Logreşti, Schela, Novaci, Alimpeşti, Bengeşti Ciocadia şi Prigoria pentru evacuarea apei din mai multe gospodării şi beciuri.

Pentru o intervenţie promptă şi pentru siguranţa cetăţenilor, echipaje de pompieri din cadrul subunităţilor noastre, ale căror raioane de intervenţie nu au fost afectate de inundaţii, au fost dislocate în zonele afectate pentru a veni în sprijinul oamenilor care au avut nevoie de ajutor.

Din fericire, până în acest moment nu au existat situaţii în care să fie nevoie ca oamenii să fie evacuaţi, iar cotele râurilor, deşi au fost la un nivel foarte ridicat, nu au generat situaţii de urgenţă majore.

Pentru a preveni situaţiile de urgenţă generate de inundaţii, recomandăm cetăţenilor să asigure scurgerea apelor pluviale prin curățarea șanțurilor și a rigolelor, iar în cazul apariţiei unei situaţii de urgenţă să apeleze cu încredere numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112!