Gerul face victime

autor: tv sud // 30 12 2014 // 2.117 Vizualizari

Schimbările spectaculoase de temperatură au făcut deja primele victime. Din cauza gerului, șase bătrâni au ajuns în șoc hipotermic la Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin. Printre pacienți se numără și o femeie care a suferit degerături, pentru că nu a avut lemne de foc. Cum în noaptea de Revelion se anunță până la -25 de grade Celsius, medicii îi sfătuiesc pe cei care vor marca în stradă trecerea dintre ani să se îmbrace gros.

Iarna şi-a intrat în drepturi în toată ţara. Dacă în Mehedinţi zăpada nu a creat blocaje pe drumuri, gerul este greu de suportat. După două zile de viscol, în care temperaturile au scăzut cu mai mult de 15 grade, astăzi au fost înregistrate și primele victime. Șase persoane au fost transportate de urgență la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin în şoc hipotermic. Una dintre victime este o femeie care locuieşte singură și nu are lemne pentru foc.

Pensionarii care nu au ținut cont de sfaturile medicilor vor petrece Revelionul în spital.

Meteorologii spun că mâine, în Oltenia, se vor înregistra cele mai scăzute temperaturi de anul acesta. Mercurul ar putea coborî în termometre până la -25 de grade.