Ger CUMPLIT în România! Vezi aici unde s-au înregistrat -23 de grade Celsius!

autor: Iulia Blondea // 17 01 2021 // 101 Vizualizari

Stația meteo Miercurea Ciuc a înregistrat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, -23 grade Celsius, fiind cea mai scăzută temperatură înregistrată în România.

De asemenea, temperaturi scăzute s-au resimțit și la Bâlea Lac, -22 de grade Celsius, Joseni, -21 de grade, și la Târgul Secuiesc, -20 de grade.

În acest weekend, România se află  sub atenționare meteo de ger. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat vreme deosebit de rece și ger pe parcursul nopților și al dimineților. Informarea meteorologică este valabilă până miercuri la ora 10.00.

Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile intramontane, îndeosebi din estul Transilvaniei, sub -20 de grade. Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și 0 grade.

În Gorj, cea mai mică temperatură s-a înregistrat în zona montană. În stațiunea Rânca, termometrele au indicat -16 grade Celsius, dar temperatura resimțită a fost mai scăzută. În Târgu Jiu, termometrele au arătat -6 grade Celsius în această dimineață.