Garda Financiară are șef nou

autor: tv sud // 30 11 2012 // 2.946 Vizualizari

Garda Financiară Gorj are un nou șef. Gheorghe Capotă i-a luat locul lui Traian Iana, care a deținut la rândul său postul interimar după ce Gheorghe Trifoi a fost promovat la vârful ANAF. Capotă se pregătește să obțină postul definitiv prin concurs.

Instituția de control financiar a avut parte în ultimul timp de un amplu proces de reorganizare. Mai mulți comisari au fost trimiși acasă în vara anului trecut, în urma unui examen extrem de riguros. Cel care a condus activitatea Gărzii Fianciare de la sfârșitul lui 2011, a fost Gheorghe Trifoi, însă acesta a fost promovat pe o funcție de director în cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Postul i-a revenit până ieri prin interimat, comisarului șef de divizie, Traian Iana, care i-a predat funcția lui Gheorghe Capotă.

Capotă spune că va colabora, atât cu Traian Iana cât și cu Gheorghe Trifoi, pe care îi știe de foarte mulți ani. Acesta e convins, că experiența îl va ajuta în limitarea fenomenului de evaziune fiscală in județ.

Din păcate, activitatea secției județene a Gărzii Financiare a fost în ultimul timp aproape inexistentă in presa, șefilor fiindu-le interzis de la centru să ofere informații cu privire la acțiunile de control.