GALERIE FOTO: Ghita e istorie! Sexy ciobanita, fiica celui mai bogat cioban din Gorj, s-a apucat de business

autor: Florin Gurgui // 12 07 2018 // 6.053 Vizualizari

Fiica celui mai bogat cioban din Gorj s-a apucat de afaceri. Multe sunt tra­diţiile oieri­tului, iar ca­len­­darul pastoral le drămuieşte pe fie­care în parte, chiar si la ciobanitele sexy. Desi arata ca de pus pe podium, Ionela Cherciu a ales sa duca mai departe traditia familiei.  Stâna pe care o pastoreste, afla­tă undeva în cre­ierul munţilor, devine astfel un tărâm unde lumea capătă alte sensuri, unde timpul curge şi se măsoară altfel, iar bacii şi ciobanii trăiesc după alte ritmuri decât gospodarii din casele de pe coama dealului. Are 24 de ani, a terminat zootehnia, iar pasiunea pentru creșterea ovinelor nu este de ieri de azi, nu este dobândită în timp, ci o pasiune cu care s-a născut. Tanara blondina, desi are un corp de invidiat, muschii nu si i-a lucrat la sala, ci la stana la care pastoreste, avand in grija aproximativ 3000 de  ovine.

Oieritul, intre traditie si afacere.

“O mare amprenta asupra mea si a activității mele o are tatăl meu, care m-a ambiționat să continui afacerea începută de el. In acest scop, anul acesta am înființat prima Cooperativa  Agricola, una dintre cele mai importante structuri din judeţul Gorj, care reprezintă interesele câtorva sute de fermieri, crescători de ovine şi caprine. În această perioadă, cooperativa se implică pentru întocmirea dosarului de acreditare cu scopul de a obţine controlul oficial al producţiei.

Noi trebuie să facem performanţă, să avem animale de rasă si  produse de calitate. Dacă facem montă dirijată, supravegheată, cunoaştem părinţii şi bunicii fiecărui animal pe care îl împerechem. Dacă nu facem nimic, dacă nu se vede un plus în producţie, în ameliorarea raselor, mergem în pierdere. Iar dacă nu ne dăm interesul să avem acest control, pe viitor nu vom mai primi nici subvenţie.

Pe langa acreditarea cooperativei agricole, in derulare se află si două proiecte :înființarea unui abator de ovine si o fabrică de procesare si prelucrare a laptelui .

Rețeta succesului este să pui suflet în ceea ce faci, atunci meseria devine brățară de aur“, a precizat Ionela, pentru Tv Sud.