Galerie FOTO: Dansatoare senzuala din Polovragi, pe marile scene din tara

autor: Florin Gurgui // 09 07 2018 // 1.387 Vizualizari

 

Se numeste Andreea David si are 26 de ani. Este casatorita de un an de zile dar lucrul acesta nu a impiedicat-o sa stea departe de locul natal si de traditia populara.

Este fosta concurenta a concursului „Miss fata de la tara” si este o persoana ambitioasa, realista, cu multa rabdare si dragoste pentru folclor.  A copilarit in Comuna Polovragi, localitate pe care o reprezinta cu mandrie alaturi de micii dansatori ai Ansamblului Cheile Oltetului la festivaluri si concursuri din tara si din strainatate.

Are ca si pasiuni muzica si dansul popular, dar si calatoriile.

 

„In momentul de fata pot spune ca fac ceea ce imi place,adica ma ocup de Ansamblul Folcloric Cheile Oltetului,activand in cadrul acestuia de aproximativ 20 ani ca si dansator,de 10 ani  coregraf si in urma cu 3 ani am devenit si instructor. Iubesc ceea ce fac si sincer nu ma vad lucrand in alt domeniu. Pentru mine dansul popular reprezinta o eliberare. Am început să dansez de mică, de la vârsta de 6 ani, în cadrul grupului format la Școala Generală din Polovragi, de învățătoarea mea, d-na Doina Bălan. Cu timpul, pasiunea mea pentru dans s-a amplificat, așa că tatăl meu, Gheorghe Epure si Regretatul Maestru Stefan Mirulescu, m-au inițiat în ansamblu în trupa mică de dans”.

 

In prezent Ansamblul Folcloric Cheile Oltetului numara 100 de membrii cu varsta cuprinsa intre 7-90 ani, dansatori,fluierasi si bacite. A castigat incredere si prieteni, iar acum sunt o mare familie.

Dragostea Andreei pentru tot ceea ce înseamnă tradiţie, artă și dans popular, care i-au fost insuflate de către tatăl sau, primarul comunei Polovragi, Gheorghe Epure.

A absolvit  Liceul Teoretic Novaci in 2011,.dupa care a urmat Facultatea de Teologie din Sibiu. In domeniul dansului popular a absolvit cursuri de coregrafie si face parte din Asociatia Coregrafilor Ansamblurilor Folclorice din Romania. Isi doreste sa readuca la viata traditia si cultura tradionala gorjenesca. Tanara blondina detine o silueta incantatoare fara sa faca nici un fel de sport, dansul mentinand-o supla si atragatoare.