Fuziunea PSD UNPR, vazută cu ochi răi

autor: tv sud // 28 02 2013 // 1.671 Vizualizari

Fuziunea Uniunii Naționale pentru Progresul României cu Partiul Social Democrat nu este văzută cu ochi buni de niciuna dintre formațiunile de la Gorj. Secretarul general al PSD a declarat că se așteaptă la o atitudine reticentă din partea colegilor săi, având în vedere că mulți dintre cei care formează UNPR sunt social democrați nemulțumiți.

Cel mai probabil, fuziunea va avea loc după Congresul PSD din aprilie. Chiar dacă nu sunt încântați de acest lucru, social democrații de la Gorj s-au obișnuit că nu au voie să comenteze atunci când decizia este luată la nivel național, ci doar să execute. Vor fi mulți nemulțumiți, avertizează Gheorghe Milosteanu, secretarul general al PSD Gorj.

Nemulțumiri sunt și de cealaltă parte. Progresiștii nu privesc cu ochi buni revenirea de unde au plecat, în condițiile în care au ales o altă formațiune politică, tocmai pentru a evada din PSD. Totuși, există și aici persoane care regretă plecarea din PSD și se bucură de o revenire în sânul partidului, fără a traversa o perioadă de turbulențe, Marius Vlaicu fiind unul dintre aceștia. Prim-vicepreședintele UNPR Gorj le amintește nemulțumiților din PSD care sunt rezultatele partidului din care face parte.

Uniunea Națională pentru Progresul României a încheiat până acum protocoale de susținere cu mai multe partide politice, inclusiv cu PDL. Fuziunea cu PSD înseamnă primirea unor funcții de conducere în cadrul partidului, dar și la instituțiile deconcentrate. Acest proces ar putea nemulțumi foarte tare partenerii de alianță ai PSD-ului, respectiv PNL și PC.