(Foto) Polițiștii, în cartierul Meteor

autor: Iulia Blondea // 21 09 2018 // 335 Vizualizari

Prevenirea delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor, educarea tinerei generaţii în spirtitul respectării legii şi a normelor de convieţuire socială, reprezintă o componentă importantă a activităţilor preventive desfăşurate de poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii  din cadrul IPJ Gorj.

Poliţişti din cadrul Biroului Prevenire, Serviciului de Acţiuni Speciale şi Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu, au desfăşurat o activitate informativ – preventivă în cartierul Meteor, din municipiul Târgu-Jiu, cu elevii Şcolii Gimnaziale Voievod Litovoi.

În cadrul activităţii  desfăşurate au fost  purtate discuţi cu elevii prezenţi cu privire la devianţă şi delincvenţa juvenilă, modul în care deciziile de grup şi teribilismul pot influenţa negativ comportamentul adolescenţilor, dar şi cu privire la răspunderea penală a minorilor şi  măsurile educative ce pot fi dispuse de instanţa de judecată faţă de minorul care a comis o faptă penală. De asemenea, au fost purtate discuţii privind problematica abandonului şcolar, pericolul la care tinerii se expun atunci când „leagă” prietenii cu persoane cunoscute pe reţelele de socializare, dar şi aspecte referitoare la educația rutieră şi protejarea bunurilor personale. Cu această ocazie au fost prezentate materiale în format power-point şi audio- video, precum şi un film educativ pe linia siguranţei în mediul on-line.

La activitate au participat și reprezentanții unităţii şcolare și Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. La finalul activităţilor poliţiştii gorjeni au distribuit elevilor rechizite şcolare, orare şi pliante cu recomandări preventive, peste 110 persoane fiind beneficiarii acestei activităţi”, a transmis IPJ Gorj.

1537515516big_1 1537515517big_2 1537515519big_4 1537515521big_6 1537515521big_7