FOTO- Intervenție ISU în Gara Meri

autor: tv sud // 27 09 2018 // 638 Vizualizari

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Lt.col. Dumitru Petrescu” al Judeţului Gorj a organizat un amplu exerciţiu în Gara Meri.

Situaţia generală

În data de 27.09.2018, în jurul orei 11:00, pe Defileul Jiului, în zona Stației CFR Meri, un incendiu a izbucnit la un tren de călători Săgeata Albastră (Siemens Desiro), aparținând CFR Călători care transporta 20 de pasageri și se deplasa pe linia de cale ferată 116 pe ruta Bumbești-Jiu – Petroșani.

Situaţia operativă specială nr. 1

Ca urmare a unei defecțiuni apărute la sistemul de frânare s-a produs un incendiu la automotorul Săgeata Albastră, acesta rămânând blocat în tunelul feroviar din apropierea Stației CFR Meri.

În urma producerii incendiului și a tirajului din tunelul feroviar, flăcările s-au extins cu repeziciune la primul vagon al trenului. Din cauza fumului dens și a imposibilității auto-evacuării ca urmare a defectării sistemelor de acționare ale ușilor de evacuare din vagoane, în interior au rămas surprinși mai mulți pasageri.

Situaţia operativă specială nr. 2

Din cauza panicii create, călătorii s-au îndepărtat de zona incendiului, deplasându-se în direcții diferite, devenind extrem de dificilă misiunea de a stabili numărul persoanelor rămase în interiorul trenului de călători pentru a fi salvate. Aceștia sunt răspândiți în zona montană adiacentă Stației CFR Meri, iar pentru căutarea-salvarea acestora este necesară intervenția forțelor specializate. Au fost angrenate și forțe de intervenție din cadrul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență ale Județelor Hunedoara și Dolj.

interventie pompieri