Foto: Aparegio a început curățenia de primăvară

autor: Alina Dodenciu // 14 03 2019 // 167 Vizualizari

”SC. APAREGIO GORJ S. A. desfăşoară un amplu program de curăţare şi verificare a sistemului de canalizare din municipiul Târgu Jiu.
Săptămâna aceasta s-au efectuat lucrări de curățare și spălare a gurilor de scurgere și a rețelelor de canalizare in zona Progresului si Dacia, urmând ca după ce lucrările urgente sunt finalizate, să fie verificate și celelalte zone din oraș. În majoritatea cazurilor, curățarea se efectuează manual, iar spălarea este realizată cu autospecialele din dotarea SC Aparegio Gorj SA.
În cele mai multe situaţii sistemele de canalizare, în special la nivelul gurilor de preluare stradale, sunt obturate cu diverse resturi de la materialele de construcţii, materiale plastice, carton sau bucati de lemn. Cel mai mare duşman al canalizării sunt : materialele textile, servetelele umede şi produsele de igienă intimă, ale căror fibre se agaţă de neregularităţile pereţilor interni ai conductelor, facilitând depunerile și împiedicând scurgerea apelor.
În aceste condiţii, zonele unde cetăţenii au transformat sistemul de canalizare într-o groapă de gunoi riscă să fie inundate chiar şi la cea mai mică aversă de ploaie.
Efectele sunt cât se poate de dăunătoare atât pentru sănătatea noastră cât și pentru mediul înconjurător, iar nerespectarea unui minim de reguli pot duce până la distrugeri ale rețelei, iar eventualele lucrări de reparații generează costuri suplimentare cu funcționarea și întreținerea sistemului de canalizare al municipiului Târgu Jiu”, a transmis Aparegio Gorj.

aparegio 1

aparegio 2

aparegio 3