Focar de COVID 19 la Manastirea Lainici

autor: Marinel Tudorescu // 19 11 2020 // 101 Vizualizari

Focar de COVID-19 la Mânăstirea Lainici, după ce 5 călugări dintre cei 27 testați au fost descoperiți ca fiind infectați cu SARS-COV2. Reprezentanții lăcașului de cult au sunat la 112 și au cerut să fie testați după ce au prezentat simptome specifice infectării cu noul coronavirus. Autoritățile sunt în alertă și fac o anchetă epidemiologică pentru a stabili sursa îmbolnăvirii. Zilele trecute, un călugăr infectat a murit la spital, iar starețul mânăstirii Lainici este în stare critică la un spital din capitală. Astazi, manastirea Lainici a fost inchisa.

Direcția de Sănătate Publică Gorj a început o anchetă epidemiologică, iar în urma testărilor, cinci reprezentanți ai lăcașului de cult au fost confirmați cu noul coronavirus, la Mânăstirea Lainici fiind declarat focar.

Inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică Gorj încearcă acum să depisteze cum a izbucnit focarul, dacă a fost vorba despre un enoriaș care a adus virusul la mânăstire sau dacă preoții s-au îmbolnit din altă sursă.