Festivalul de la Tismana on-line

autor: Gabriel Alin Spineanu // 07 08 2020 // 125 Vizualizari

Tinerii interpreți din Gorj care doresc să participe la Festivalul cântecului, jocului și portului popular gorjenesc ,,Tismana 2020” mai au doar două zile la dispoziție pentru a-și trimite videoclipurile. Înscrierile se vor încheia pe 9 august, iar laureații vor fi anunțați în data de 15 august 2020.
Festivalul Cântecului, jocului și portului popular gorjenesc ,,Tismana 2020” a ajuns la cea de-a 53-a ediție. Din dorința de a continua tradiția unui festival care se desfășoară la Tismana de peste o jumătate de secol, pentru prima dată în istoria să – datorită circumstanțelor create de necesitatea respectării tuturor normelor sociale și sanitare generate de pandemia de coronavirus – evenimentul se va desfășura on line, după un Regulament special.

Situația actuală presupunând angajarea cu precauțiune a cheltuielilor pe manifestări culturale, bugetul Festivalului este diminuat fața de edițiile trecute, organizatorul principal – Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii tradiționale Gorj – acordând pentru fiecare secțiune doar premiul I. Laureații vor fi anunțați în data de 15 august 2020. Juriul va fi alcătuit din personalități ale culturii populare gorjene, președinte de onoare fiind maestrul coregraf Iulian Malea.