Fara plan de rezerva pentru CEO

autor: Marinel Tudorescu // 20 01 2021 // 85 Vizualizari

Fără plan de rezervă la Complexul Energetic Oltenia! Planul de restructurare al colosului energetic riscă să nu fie aprobat de Comisia Europeană, atrage atenția deputatul Mihai Weber, iar un plan de rezervă nu există. O confirmă chiar liderii PNL. Totodată, liderul social democraților spune că este grav că în următorii 10 ani vor dispărea peste 8 mii de locuri de muncă. Și nu este singura voce care susține acest lucru, de aceeași părere fiind și consilierul județean Iulian Popescu. Conducerea CEO dă însă asigurări că planul de restructurare va fi aprobat.
Deputatul Mihai Weber atrage atenția asupra faptului că termenele pentru aprobarea planului de restructurare al Complexului Energetic Oltenia au fost depășite și reafirmă că CE Oltenia este la mâna Comisiei Europene. Acesta este de părere că ar fi trebuit să se înceapă cu un plan de rezervă, iar după să se apeleze la planul de restructurare.
Totodată, consilierul judetean, Iulian Popescu confirmă că nu există un plan de rezervă în cazul în care planul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia nu ar fi aprobat
Pe de altă parte, directorul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, a declarat la un post de televiziune local că în data de 15 martie, planul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia va fi aprobat.
Planul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia prevede investiții de 3,5 miliarde de euro care ar trebui făcute la CEO, până în anul 2025, dar și dispariția a circa 8.000 de locuri de muncă din cadrul companiei. Încă din toamna anului trecut, acest plan se află pe masa celor de la Comisia Europeană însă nu a fost primit încă niciun aviz.