Eventul pentru Turceni

autor: // 10 06 2013 // 2.297 Vizualizari

Campioana Gorjului, Știința Turceni, a câștigat și faza județeană a Cupei României după ce s-a impus la penaltiuri în fața vicecampioanei Gilortul Târgu Cărbunești, scor 4-3. Portarul Geică a fost eroul celor din Turceni, reușind să apere trei lovituri de pedeapsă. Jucătorii de la Știința au venit de la meci de la nunta colegului Bătrânca. Prefectul județului, Claudiu Teodorescu, a decernat trofeul echipei învingătoare.

 

Lupta din campionat dintre Știința Turceni și Gilortul Cărbunești a fost reeditată și în Cupa României. Campioana din Turceni a deschis șampania și de această dată. În fața a circa 500 de spectatori, între care și oficialitățile județene, șeful Consilului Județean, Ion Călinoiu și prefectul Claudiu Teodorescu, cele două formații s-au înfrunat în comuna premierului Ponta, Baia de Fier.  Galeriile au fost la înălțime, nu și fotbaliștii. 120 de minute de joc nu au fost suficiente pentru departajare, astfel că s-a trecut la loteria penaltiurilor. Micul Duckadam al celor din Turceni a făcut diferența. Portarul Geică a fost mai inspirat, reușind să apere loviturile lui Meliță, Ștefan și Tiron.

De la Știința, au ratat doar Simcea și Călin, astfel că trofeul a ajuns la Turceni, care a câștigat în final cu 4-3. Călugăru a transformat penalitiul decisiv și a declanșat fiesta în rândul galben-negrilor (la min. 1:21:21).

Știința Turceni a câștigat în acest sezon și cupa și campionatul

Jucătorii de la Turceni au dedicat victoria colegului Bătrânca, cel care s-a însurat cu o zi înainte de finală. Ginerică a fost titular în finală și a fugit acasă imediat după joc.

Președintele Asociației Județene de Fotbal Gorj, Mihai Prunariu, s-a declarat mulțumit de organizarea de la Baia de Fier.

În pauza jocului, Asociația Juețeană de Fotbal a premiat echipele clasate pe podium în campionatul județean, Onoare și în campionatul juniorilor.

 

Reporter: Cristi Peptan