Eliminată de la BAC

autor: tv sud // 29 08 2014 // 2.054 Vizualizari

Incident la Bacalaureat! Ultima probă scrisă a examenului de maturitate, de astăzi, nu a fost lipsită de probleme. O absolventă de liceu a fost eliminată din sală, la Colegiul Tehnic Nr. 2, după ce asistenții au descoperit că avea telefonul mobil în buzunar. Aproape o mie de candidați au scăpat de emoții și așteaptă acum rezultatele.

Absolvenții de clasa a XII-a au susținut astăzi proba la alegere a profilului și specializării. Ca întotdeauna emoțiile nu au lipsit din sala de examen. Probabil tot ele au fost motivul pentru care una dintre candidate a omis să renunțe la telefonul mobil la intrarea în sală. Fata a fost eliminată de către profesorii supraveghetori.

Tânăra va mai putea să susțină examenul de bacalaureat, abia după două sesiuni. Prezentarea în sala de examen cu telefonul mobil este considerată tentativă de fraudă. Cât despre subiecte, opiniile candidațiilor au fost împărțite. Dacă unii au spus că au fost de nivel mediu, altora li s-au părut extrem de dificile.

Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Școlar Județean Gorj, la proba de astăzi au fost înscriși 946 de tineri, iar cei mai mulți au optat pentru biologie. Rezultatele sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat vor fi afișate luni, iar nemulțumiții vor putea să depună contestație în aceeași zi. Pe 4 septembrie se vor afișa rezultatele finale.