Dosare penale pentru nereguli în trafic

autor: Iulia Blondea // 11 02 2019 // 325 Vizualizari

“La data  de 11 februarie a.c., polițiști din cadrul Postului de Poliție Bîlteni şi Fărcășești au depistat în trafic, un bărbat de 42 de ani, din comuna Bîlteni, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 66 Peșteana Jiu, care emana halenă alcoolică, iar la solicitarea polițiștilor pentru testarea cu aparatul etilotest, acesta a refuzat.

Polițiștii l-au condus pe bărbat la spital, în vederea prelevării de probe biologice de sânge, dar bărbatul a refuzat și de această dată recoltarea.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de refuz de recoltare de probe biologice de sânge, în vederea determinării alcoolemiei.

La data  de 10 februarie a.c., polițiști din cadrul Postului de Poliţie Mătăsari au identificat în trafic un tânăr de 24 de ani, din municipiul Târgu Jiu, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 673 A Mătăsari, care nu avea montate plăcuţele cu numărul de înmatriculare.

Din primele cercetări efectuate, polițiștii au stabilit faptul că autoturismul în cauză avea plăcuţele şi certificatul de înmatriculare al autoturismului retrase, de polițiști, din ziua precedentă, pentru lipsă asigurare obligatorie RCA.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

La data de 10 februarie a.c, polițiști din cadrul Postului de Politie Bâlteni au identificat în trafic un tânăr de 18 ani, din comuna Bâlteni, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu.

Din primele cercetări efectuate, polițiștii au stabilit faptul că tânărul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză s-a intocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

La data de 10 februarie a.c, polițiști din cadrul Poliției Orașului Târgu Carbunesti au depistat în trafic o tânără de 34 de ani, din orașul Târgu Cărbunești, în timp ce conducea  un autoturism, pe DC Pojogeni, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Tânăra a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit faptul că autoturismul i-ar fi fost încredinţat acesteia, de către un  bărbat de 51 de ani, din comuna Jupânești, care se afla pe locul din dreapta al autoturismului.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de o persoană care nu posedă permis de conducere și încredințarea unui autovehicul pentru a fi condus, unei pesoane care nu deține acest drept.

La data de 8 februarie a.c., polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Motru au identificat în flagrant delict un bărbat de 61 de ani, din comuna Slivilești, în timp ce conducea un autoturism pe DC 84 Strâmtu, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, polițiștii au stabilit că autoturismul i-ar fi fost încredințat, spre a fi condus, de fratele său, în vârstă de 59 de ani, din comuna Mătăsari, pasager în autoturism.

Conducătorul auto a fost transportat la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducerede către o persoană aflată sub influenţa alcoolului şi încredinţarea unui vehicul pentru a fi condus, unei persoane care nu posedă acest drept.

La data de 08 februarie a.c., polițiști din cadrul Postului de Poliție Polovragi și Baia de Fier au depistat în trafic un bărbat de 42 de ani, din comuna Baia de Fier, care conducea un autoturism pe DJ 665, având o concentrație de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii l-au condus pe bărbat, la spital, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul, pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului.

La data de 9 februarie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Motru au identificat în trafic un bărbat de 57 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe DN 67 Motru, având o concentrație de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul, pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului.“, a transmis IPJ Gorj.