Dosar penal la scoala

autor: tv sud // 04 12 2019 // 110 Vizualizari

Dosar penal pentru lovire și alte violențe la Școală Gimnazială Albeni. Polițiștii de la Secția 6 Rurală Târgu Cărbunești au deschis vineri dosar penal pentru lovire și alte violențe, după ce un elev de clasa a V-a de la Școală Gimnazială Albeni a fost lovit de un alt coleg. Părinţii elevului lovit cer ca cei care se fac vinovaţi pentru incident să fie traşi la răspundere. Aceştia mai spun că s-a vrut muşamalizarea incidentului.

Băiatul a fost lovit cu o piatră în cap de alt coleg, care vroia sa lovească un alt copil, în pauză. Elevul s- ales cu arcada spartă. În loc să cheme o ambulanță, conducerea școlii a încercat să mușamalizeze incidentul, directoarea școlii nefiind in unitate. Copilul cu arcada spartă a fost dus la primărie, abia în acel moment aflând și părintele său de cele întâmplate. Tatăl revoltat a anunțat incidentul la 112, la fata locului ajungând polițiștii și o ambulanță.

Tatăl face acuzații la adresa școlii și anunță că va da unitatea în judecată deoarece nu a asigurat integritatea copilului sau, incidentul petrecându-se în incinta unității de învățământ, profesor de serviciu fiind cadrul didactic de limba franceză.

“O să dau școala în judecată pentru că trebuie să răspundă ceva. Am înțeles că era doamna de franceză profesor de serviciu și o altă profesoară… Nu știu ce a făcut doamna directoare sau dacă era în școală că mie nu îmi ardea de asta. Dirigintele trebuia să mă sune, după cele întâmplate, că este numărul meu trecut în catalog. Niciun profesor nu m-a sunat, de parcă copilul era al străzii, și asta m-a revoltat. Cei de la școala din Albeni se ceartă între ei, pentru funcții, pentru altele iar când e vorba de elevi nu fac nimic”. declarat tatăl elevului lovit.

Până în prezent IȘJ Gorj nu a avut nicio reacție la cazul prezentat deja de scandaldegorj.ro, publicația aflând de fapt că doi copii s-au bătut în clasă. Chiar și așa cazul nu a impus o anchetă. Părintele victimei cere tragerea la răspundere a tuturor celor ce sunt vinovați de acest incident. Acesta spune că copilului său i se putea intampla ceva și mai grav în incinta școlii, că ducerea necatadicsind să anunțe familia minorului.