Doi tineri gorjeni, reținuți pentru TRAFIC DE MINORI

autor: Iulia Blondea // 11 10 2019 // 1.008 Vizualizari

“La data de 10.10.2019, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților F.C.-C. și N.M., pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori.

În fapt s-a reținut că, în perioada octombrie 2016 – aprilie 2017, inculpații F.C.-C. și N.M., în vârstă de 29 și 30 de ani, din localitatea Fărcăşeşti, respectiv Jupâneşti, au recrutat o persoană vătămată minoră, în vârstă de 15 ani, prin inducere în eroare și profitând de starea vădită de vulnerabilitate, pe care ulterior au adăpostit-o în scopul exploatării sexuale a acesteia.

Suma de bani obținută din exploatarea sexuală a minorei este de aproximativ 15.000 lei.
La data de 10.10.2019, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj au efectuat un număr de 3 percheziții domiciliare, cu ocazia cărora au fost identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 2 laptop-uri, 20 de hard disk-uri, 1 stick de memorie, 5 telefoane mobile și mai multe DVD-uri.
La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 4 persoane.

În cursul zilei de astăzi inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Gorj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.
Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul cadrelor de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi „Tudor Vladimirescu” Gorj.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.”, a transmis DIICOT.