Dispute după schimbarea directorilor

autor: Marinel // 31 08 2021 // 146 Vizualizari

Dispute între Inspectoratul Școlar și între mai mulți primari din județul Gorj. Șefa ISJ Gorj a supărat mai mulți aleși locali după ce a schimbat directorii mai multor licee. Dana Constantinescu este revoltată și susține că primarii au amenințat că nu vor mai face investiții în școli dacă directorii susținuți de ei nu vor rămâne în funcții. Inspectorul școlar general se declară dezamăgită de această situație și susține că nu va ceda presiunilor primarilor și că numirile au fost făcute conform legii.
Pe 31 august vor expira numirile de directori și directori adjuncți făcute la începutului anului, urmând să fie emise noi decizii de numire a unor directori până la organizarea concursurilor.
Anumiți primari au început să facă presiuni pentru a nu fi schimbați unii directori din județ. Inspectorul școlar general al ISJ Gorj susține că nu va ceda presiunilor de acest gen și să, acolo unde va fi cazul, vor fi numiți noi directori.
La nivelul județului Gorj, conform ISJ, aproximativ 85-90 % dintre directori sau directori adjuncți au rămas neschimbați.