Detalii exclusive în cazul „Fileaţă”

autor: tv sud // 29 05 2014 // 922 Vizualizari

Bărbatul care a agresat o femeie din comuna Nana, în timpul vizitei Elenei Udrea, rămâne după gratii, la Gorj. Decizia a fost luată, în această dimineaţă, de Judecătoria Târgu-Jiu, însă a fost deja contestată de avocatul lui Ştefan Fileaţă, care solicită arest la domiciliu ca să facă rost de bani. Inculpatul din Călăraşi recunoaşte furtul de fier vechi de la Complexul Energetic Oltenia, însă vrea să fie încadrat la o altă faptă, care să-l scape de puşcărie.

Judecătoria Târgu-Jiu a analizat astăzi măsura de arestare preventivă dispusă în cazul inculpatului din Călăraşi.

Ştefan Fileaţă solicită însă înlocuirea măsurii cu arestul la domiciliu, pe motiv că după gratii nu poate să facă rost de bani pentru a achita prejudiciul de aproape 200.000 de lei, creat la CEO de toţi cei trei inculpaţi.

Prin intermediul avocatului său, Fileaţă a anunţat că vrea să vândă mai multe terenuri din Călăraşi ca să facă rost de bani.

Inculpatul din Călăraşi doreşte schimbarea încadrării juridice în furt întrucât, potrivit noului Cod Penal, ar putea să scape prin împăcarea cu reprezentanţii CEO, după achitarea prejudiciului, care l-ar absolvi de vina penală. În total, trei inculpaţi sunt suspectaţi că au sustras peste 40 de tone de fier vechi de la Complexul Energetic Oltenia, iar printre ei se numără şi fostul şef de la cariera Pinoasa, Marin Vătuiu.