Descinderi la traficantii de comori

autor: Marinel Tudorescu // 22 02 2021 // 87 Vizualizari

Poliţiştii au efectuat opt percheziţii la domiciliile unor persoane din judeţul Hunedoara suspectate de spălare de bani şi trafic cu substanţe toxice. Au ridicat trei kilograme de mercur şi mai multe artefacte.

Poliţiştii au efectuat opt percheziţii domiciliare, la locuinţele a patru hunedoreni cercetaţi într-un dosar penal privind traficul de obiecte de patrimoniu, spălare de bani şi trafic de substanţe toxice. Unul dintre cei vizaţi de anchetă este un tânăr de 30 de ani, din Hunedoara, deţinător legal al unor detectoare de metale, de la care poliţiştii au recuperat o parte din obiectele pe care acesta le deţinea ilegal, în urma unor activităţi de braconaj arheologic în zone protejate din judeţul Hunedoara şi din alte localităţi din ţară.
Poliţiştii au reuşit şi recuperarea a trei kilograme de mercur. Tupeul cehilor care au răvăşit cetăţile dacice: intrau cu motoarele în situri şi se filmau săpând după comori
De asemenea, au fost ridicate şi două detectoare pentru metale deţinute legal şi folosite la detecţii ilegale, precum şi 5.280 de ţigarete de diferite mărci, toate netimbrate, care au fost, de asemenea, ridicate pentru cercetări.
Un barbat a fost retinut pentru 24 de ore.