Crematoriu la DSVSA Gorj

autor: tv sud // 30 05 2014 // 1.022 Vizualizari

Direcția Sanitar-Veterinară Gorj a inaugurat, de curând, un crematoriu, aflat în imediata apropiere de laboratorul de analize al instituției. Deja a început incinerarea cadavrelor animalelor, care au fost supuse analizelor pentru stabilirea cauzelor care au condus la deces. Investiția se ridică la aproximativ trei miliarde de lei vechi și a fost realizată în decurs de cinci ani.

Direcția Sanitar-Veterinară Gorj are în sfârșit un crematoriu, așa cum cer normele europene. Investiția a început în urmă cu mulți ani și a fost finalizată abia acum. Incineratorul a fost înființat pentru animalele care au murit în urma unor boli, dar nu înainte de a le fi prelevate probe de sânge pentru depistarea cauzei care a condus la decesul acestora.

Investiția totală se ridică la aproximativ trei miliarde de lei vechi, bani care provin din bugetul de investiții al Direcției Sanitar-Veterinare Gorj.

De la punerea în funcțiune, crematoriul a fost folosit doar de câteva ori, pentru că nu au fost multe cazuri de mortalități.