CORONAVIRUS: Explozie de cazuri în Gorj

autor: Gabriel Alin Spineanu // 10 07 2020 // 2.853 Vizualizari

Situație îngrijorătoare! Crește numărul gorjenilor infectați cu COVID-19 în județul Gorj! Astăzi, au fost înregistrate nu mai puțin de 37 de cazuri de infectare cu coronavirus.

”În data de10 iulie 2020, situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj, se prezintă astfel:

  • nu mai există persoane în carantină instituționalizată;
  • 921 persoane se află în autoizolare la domiciliu (37 persoane au intrat în autoizolare la domiciliu în ultimele 24 de ore; 181 persoane au ieșit din autoizolarea la domiciliu în ultimele 24 de ore);

Până în momentul de față, 375 de persoane din județul Gorj au fost confirmate cu COVID-19. Dintre acestea, 200 de persoane sunt vindecate și externate, iar 12 persoane au decedat.

De la începutul pandemiei, la nivelul județului Gorj, s-au prelevat 4979 teste, din care 137 sunt în așteptare.

Menționăm că datele prezentate se pot modifica, în funcție de evoluția epidemiologică.

În contextul creșterii semnificative a numărului de cazuri pozitive, din ultima perioadă, Direcția de Sănătate Publică Gorj face apel la cetățeni să conștientizeze pericolul determinat de infectarea cu noul coronavirus   (COVID-19), să dea dovadă de responsabilitate, să respecte normele de conduită sanitară și distanțare interpersonală.

Solicităm cetățenilor precauție, igienizarea frecventă a mâinilor, folosirea mijloacelor de protecție individuală, precum și evitarea aglomerațiilor și a deplasărilor inutile”, a transmis DSP Gorj.