Conturile Facebook, atacate!

autor: tv sud // 29 09 2018 // 1.615 Vizualizari

Reprezentanții Facebook au anunțat că aproximativ 50 de milioane de conturi au fost atacate.

Facebook a declarat că atacatorii au reușit să exploateze o vulnerabilitate prin caracteristica ”View As”, ”Vezi ca”, prin care utilizatorii pot vedea cum le sunt văzute conturile de către ceilalți. Cei care au dat atacul au obținut controlul asupra conturilor prin această breșă de securitate.

Descoperirea a fost făcută marți, când a fost și informată poliția. Vineri, toți utilizatorii afectați, au fost rugați să se reînscrie.  Defecțiunea a fost rezolvată, a afirmat șeful de securitate al firmei, Guy Rosen.

Prin urmare, dacă astăzi ați fost deconectat și rugat să vă reînscrieți, vă numărați printre cei cărora le-a fost preluat contul. 

“Din moment ce tocmai am început ancheta, nu am stabilit dacă aceste conturi au fost utilizate în mod abuziv sau au fost accesate informații. De asemenea, nu știm cine se află în spatele acestor atacuri sau unde se află.” a spus el, adăugând: “Confidențialitatea și securitatea oamenilor sunt incredibil de importante și ne pare rău că acest lucru s-a întâmplat.”

Atacatorii au descoperit mai multe bug-uri în caracteristica ”Vezi ca” care le-a permis să fure accesul la conturile de Facebook.

Sursa: dcnews.ro