Conditii mizere in carantina

autor: Gabriel Alin Spineanu // 31 03 2020 // 319 Vizualizari

Condiții mizere în carantină! Se întâmplă la Calafat, în județul Dolj, acolo unde o tânără întoarsă recent din Italia a postat în mediul online imagini incredibile din locul unde a fost carantinată de autorități.

Din imaginile surprinse, se pot observa muște moarte pe jos, perne și saltele mizerabile, dar și igrasia de pe pereți. Tânăra a mai povestit că a fost nevoită să doarmă în mașină din cauza mizeriei.
”Suntem de ieri seara La Calafat, în carantină. Nu avem nici un fel de condiții! Dormim în mașină, pentru că nu putem să stăm în acest focar, în acestă mizerie. Ne-au spus să ne facem singuri curățenie, dar nu ne dau nimic, nici produse de curățat, nici de protecție. Abia astăzi a venit familia și ne-a adus produse de curățat. Înțelegem că trebuie să stam 14 zile în carantină, dar nu în mizerie”, a povesti tânăra.

Întrebat despre acestă situație, Lucian Ciobanu, primarul din Calafat, a susținut că s-a făcut curețenie în imobilul respectiv.
”Sunt condiții normale, nu de hotel. A fost DSP-ul, nu eu am dat avizul. Mai fusese o serie înaintea lor şi nu s-a plâns nimeni. Eu înclin să cred că nu e așa. Eu nu am văzut nimic. Curațenie s-a făcut sigur, s-a făcut dezinfecție. Le-am luat pilote noi, iar mâine vine alt set de lenjerii de unică folosință”, a susținut primarul.
Tânăra a mai povestit că nu a fost testată pentru COVID-19, fiindu-i luată însă temperatura.