Cod galben de ploi în Hunedoara

autor: tv sud // 16 03 2018 // 183 Vizualizari

Județul Hunedoara se va afla, până, de sâmbătă după-amiază până duminică dimineață, sub o avertizare de cod galben de ploi. Meteorologii atrag atenția că în acest interval vor fi ploi însemnate cantitativ.

Avertizarea este valabilă pentru Maramureș, Crișana, Banat, vestul Transilvaniei, zona Carpaților Occidentali;”Începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, 17 martie, aria ploilor va cuprinde vestul și nord-vestul țării, precum și zonele montane aferente și se vor cumula cantităţi de apă local de peste 20…25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp. În a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică, în nord-vestul țării vor fi precipitații mixte și condiții de polei. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări în general de 50…55 km/h”, spun meteorologii.

Vântul va avea intensificări și în celelalte regiuni, cu viteze mai mari, ce vor atinge 55…65 km/h, în cursul nopții în regiunile sud-estice.

La munte, în special pe crestele Carpaților Meridionali, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80…90 km/h.

În jumătatea de nord a Moldovei, precum și în zona Carpaților Orientali este cod galben de lapoviță și ninsori. Vor fi precipitații la început mixte, ce vor favoriza local depuneri de polei, apoi sub formă de ninsoare. Local se va depune strat de zăpadă. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50…55 km/h, iar la munte peste 70 km/h viscolind temporar ninsoarea, scrie gazeta de dimineață.