Ciupilan, arestat în palat

autor: tv sud // 27 02 2015 // 3.627 Vizualizari

Veste bună după jale! Celebrul afacerist Ion Rădulescu, zis Ciupilan, a scăpat de cătușe, însă magistrații l-au anunțat că nu va fi liber ca pasărea cerului. Bărbatul, cercetat pentru evaziune fiscală, va rămâne în arest la domiciliu, în timpul anchetei de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Vestea cea mai bună a primit-o colegul său de dosar. Tanaca va sta două luni sub control judiciar.

Afaceristul Ion Rădulescu, cunoscut ca ”Ciupilan”, a ajuns în arest, alături de Mihai Ilarie, zis ”Tanaca”, pe 21 ianuarie. Cei doi suspecți s-au declarat din start nevinovați.

Ciupilan și Tanaca au atacat măsura dispusă la Tribunalul Gorj, prin care s-a dispus prelungirea măsurii de arestare preventivă. Curtea de Apel Craiova a decis aseară să-i pună în libertate, însă cu o singură condiţie.

Anchetatorii spun că, prin operațiuni contabile ilegale, ar fi creat un prejudiciu de peste cinci sute de mii de lei. Suspiciunea este că ar fi fost întocmite facturi false pentru transportul unor cantități mari de fier vechi. Ciupilan are deja o condamnare la 4 ani și 6 luni de închisoare într-un alt dosar de evaziune fiscală, însă sentința nu este definitivă. Bărbatul a devenit cunoscut în 2007 când şi-a comandat avion de 16 milioane de euro. Porecla lui ”Ciupilan” l-a inspirat până şi pe manelistul Nicolae Guţă, care i-a compus o melodie.