Cinematograful, aproape gata!

autor: tv sud // 30 11 2012 // 2.475 Vizualizari

Reabilitarea singurului cinematograf din județ este aproape gata. Lucrările care au costat un sfert de milion de euro sunt pe ultima sută de metri, iar muncitorii au montat chiar și firma luminoasă. Inaugurarea va avea loc în câteva zile.

Cinematograful 3D din Târgu Jiu este pe cale să devină realitate, asta după ce investiția estimată la 250 de mii de euro, trebuia să fie gata la începutul anului. Muncitorii regiei autonome România Film au montat deja fotoliile în sala de cinema, videoproiectorul e la locul lui precum și instalația sonoră de înaltă fidelitate. Ei lucrează acum la ultimele finisaje și spun că săptămâna viitoare îi așteaptă pe cinefili la inaugurare.

Cinematograful va purta numele marelui om de film, Sergiu Nicolaescu. O imagine cu chipul său a fost pusă chiar și pe firma luminoasă de la intrarea în clădire.

Primăria municipiului Târgu Jiu a contribuit la reabilitarea cinematografului cu suma de 3 miliarde de lei vechi, deși inițial reprezentanții România Film spuneau că vor asigura întreaga finanțare.