Cinci plante pe care trebuie să le ai în casă!

autor: Iulia Blondea // 10 02 2019 // 434 Vizualizari

Pe lângă rolul decorativ, plantele de apartament sunt benefice în purificarea aerului.

1. Aloe vera. Cunoscuta plantă, cu calități în vindecarea arsurilor, eczemelor și a altor afecțiuni ale pielii, are și un beneficiu mai puțin cunoscut. Aceasta elimină o cantitate mare de oxigen, așadar ajută la purificarea aerului din locuințe.

aloe-vera-plant-1522874831

2. Orhideele. Pe lângă aspectul regal al florilor, acestea sunt foarte eficiente pentru păstrarea prospețimii aerului în casă. Radacinile florii absorb umezeala din aer, așadar orhideele sunt o opțiune bună atunci cand doriți să reduceți umiditatea dintr-o camera.

orhidee-Cymbidium

3. Crăciunița. Această plantă își are numele predestinat, deoarece înflorește doar în sezonul rece. Este cunoscuta ca fiind o plantă suculentă, foare eficientă în reducerea umezelii și în purificarea aerului din încăperi.

a71b00357382726088cd5ec1e9d5f845

4. Ficusul. Aceasta este una dintre cele mai îndrăgite plante în ghiveci, însă rolul său decorativ nu este singurul atu. Floarea reușește sa degaje cantități mari de oxigen și să absoarbă unele toxine existente în aer.

Frunze-de-ficus

5. Azaleea. Planta are un aspect deosebit, fiind încărcată de flori colorate. Motivul pentru care nu trebuie să ne lipsească din casă, este altul însă. Produsele de curățare sau detergenții, eliberează în aer amonia. Azaleea are capacitatea uimitoare de a-l absorbi și a purifica aerul.

shutterstock_1025059177