CET Govora va prelua Berbeștiul

autor: tv sud // 27 02 2015 // 2.650 Vizualizari

Externalizarea Carierei Berbești este văzută cu ochi buni de politicienii gorjeni. Adunarea Generală a Acționarilor din cadrul Complexului Energetic Oltenia a fost de acord ca perimetrul respectiv să treacă în subordinea CET Govora, fapt ce va reduce cheltuielile companiei energetice. Deputatul Partidului Social Democrat Gorj, Vasile Popeangă, crede că măsură este una foarte bună, chiar dacă a auzit că anumiți factori nu doreau ca acest lucru să se întâmple.

Începând cu luna martie, Cariera Berbești nu va mai aparține Complexului Energetic Oltenia. Hotărârea a fost luată de Adunarea Generală a Acționarilor din cadrul CEO, care a fost de acord cu externalizarea perimetrului respectiv. Astfel, Cariera Berbești va trece în subordinea CET Govora, iar gigantul energetic își va reduce cheltuielile cu munca vie. Deputatul PSD Gorj, Vasile Popeangă, salută decizia luată de AGA.

Externalizarea Carierei Berbești se încearcă de mai mulți ani, însă de fiecare dată au existat probleme. În perimetrul respectiv își desfășoară activitatea peste 1000 de angajați, iar CEO își va reduce automat cheltuielile cu munca vie. S-a ajuns în această situație, după ce CET Govora nu a plătit căbunele achiziţionat de la CEO, datoria acestuia fiind una istorică.