CEO, locul II in topul producatorilor de energie

autor: tv sud // 13 01 2020 // 194 Vizualizari

În 2019, Complexul Energetic Oltenia a produs peste 12 TWhși a livrat în sistem aproximativ 11 TW. Asta înseamnă că producătorul de energie din județul Gorj, în anumite perioade ale anului, a acoperit la 30% din piață, se arată într-un comunicat postat pe site-ul companiei.

Conform datelor publicate pe site-ul companiei, în 2019, CEO a ocupat poziția a doua în topul producătorilor de energie la nivel național.
In anul 2019, CE Oltenia a produs aproximativ 12,4 TWh si a livrat in SEN peste 11 TWh, acoperind o cota de piata de aproximativ 22%, iar in perioadele din an cu hidraulicitate si intensitate a vântului scazute a atins o cota de piata de peste 30%, mentinandu-se pe locul al doilea in topul producatorilor de energie din Romania. In anul 2019, CE Oltenia a functionat in medie cu 7 grupuri energetice.

Compania a participat la toate licitatiile organizate de Operatorul de Transport si Sistem – Transelectrica pentru servicii tehnologice de sistem, furnizand catre acesta cca 1.6 h*TW rezerva de reglaj secundar, rezerva tertiara rapida si rezerva tertiara lenta, contribuind astfel in mod esential la siguranta si securitatea Sistemului Energetic National.

De la infiintarea companiei pana in prezent, Complexul Energetic Oltenia a produs peste 112 TWh energie electrica pe baza de carbune, reprezentand cu aproximatie echivalentul consumului total de energie electrica al Romaniei timp de doi ani.