Cazuri alarmante de cancer

autor: tv sud // 27 02 2015 // 3.109 Vizualizari

Situația alarmantă la nivelul județului Gorj în privinţa îmbolnăvirilor de cancer. Peste 6.000 de gorjeni au fost diagnosticați în ultima vreme cu diferite forme ale acestei maladii. Pe locul I, ca şi preponderenţă, se află cancerul bronho-pulmonar, urmat de cel de col uterin. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică îi sfătuiesc pe cei care nu acordă prea mare importanță investigațiilor medicale să meargă măcar o dată pe an să-şi evalueze starea de sănătate.

În ultimii ani, numărul persoanelor care descoperă că suferă de o formă de cancer a crescut îngrijorător.

În prezent, pe lista Direcției de Sănătate Publică Gorj figurează peste 6.000 de persoane cu diferite forme de boală. Din nefericire, cancerul la plămâni ocupă primul loc, iar femeile sunt și ele expuse la cancerul de col uterin, după cum arată și statisticile întocmite de specialiști. În fiecare an sunt înregistrate cazuri noi care nu sunt deloc puține.

Din păcate, mulți dintre bolnavi ajung să descopere cancerul în ultima fază, din acest motiv, reprezentanții DSP spun că este bine ca fiecare persoană să meargă la medic cel puțin o dată pe an pentru anumite investigaţii medicale.

Cancerul nu doare și de cele mai multe ori este depistat prea târziu.