Cărăuși de lemne amendați și lăsați fără marfă

autor: Alina Dodenciu // 20 05 2020 // 119 Vizualizari

”La data de 19 mai a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Turceni au acționat pe raza de competență pentru prevenirea si combaterea delictelor silvice, precum și pentru verificarea legalității transporturilor de material lemnos.

Astfel, la controlul efectuat, polițiștii au identificat un bărbat, de 42 de ani, din  comuna Plopșoru, în timp ce transporta cu o autoutilitară pe DE 79 Plopșoru, cantitatea de 8,1 mc material lemnos specia cer, fără a putea prezenta documente legale de transport.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei,   conform Legii nr. 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Totodată, polițiștii au dispus confiscarea întregii cantități de material lemnos, aceasta fiind lăsată în custodia Ocolului Silvic Turceni.

De asemenea, un tânăr, de 26 de ani din comuna Plopșoru, a fost depistat de polițiști în timp ce transporta cu o autoutilitară pe DE 79 Plopșoru, cantitatea de 6,4 mc material lemnos specia fag, fără a putea prezenta documente legale de transport.

Tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei, conform Legii nr. 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Totodată, polițiștii au dispus confiscarea întregii cantități de material lemnos, aceasta fiind lăsată în custodia Ocolului Silvic Turceni”, a transmis IPJ Gorj.