Campanie: Ce faci în caz de accident?

autor: Iulia Blondea // 28 12 2018 // 1.332 Vizualizari

“Nimeni nu porneste la drum cu gândul  ca va produce un accident rutier. Si totuşi, astfel de evenimente nedorite se întamplă si te iau prin surprindere. Este bine să ştii ce ai de făcut în cazul în care eşti implicat într-un accident rutier cu victime, cu sau fără vinovăţie pentru a putea actiona si reactiona corect.

Iată cateva reguli generale de urmat pentru şoferii implicaţi în accidente rutiere.

• Nu părăsi locul accidentului!

Dacă te-ai aflat la volan în oricare din maşinile implicate trebuie să rămâi la locul accidentului până când poliţiştii sosiţi la faţa locului îţi spun că poţi pleca. Părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea Poliţiei este o infracţiune.

• Acordă primul ajutor (dacă ştii să o faci) şi sună la 112, unde va trebui să comunici exact ce s-a întâmplat, câte victime sunt, care este starea lor, locul cât mai precis în care s-a produs accidentul. În cazul accidentelor cu victime, primul gând pe care trebuie să-i ai este salvarea vieţii. Viaţa are prioritate!

•  Nu modifica poziţia maşinilor implicate până la sosirea echipajului de poliţie.

•  Foloseşte triunghiul reflectorizant şi avariile pentru a atenţiona ceilalţi participanţi la trafic şi puneţi vesta reflectorizantă pentru a fi cât mai vizibil.

•  Păstrează-ţi calmul!

Nu ajută la nimic dacă te enervezi sau te panichezi. Sună o persoană apropiată dacă simţi nevoia să vorbeşti cu cineva.

• Respectă indicaţiile poliţiştilor şi ţine minte că vinovăţia nu se stabileşte atunci, pe loc, ci doar se adună elemente care vor stabili ulterior cine a fost de vină.

• Nu consuma alcool, droguri sau medicamente neprescrise după producerea accidentului.

Vei fi condus la un laborator de analize pentru recoltarea de probe biologice, pentru a se stabili dacă ai consumat alcool sau droguri. Accepta acest lucru pentru ca face parte din procedura standard in astfel de situatii, un refuz iti poate crea probleme si mai mari, asadar nu este o idee bună.Refuzul recoltării de probe biologice constituie o infracţiune!

VĂ DORIM  NUMAI DRUMURI BUNE!

VIATA ARE PRIORITATE!”, a transmis IPJ Gorj.