Băuți la volan

autor: Alina Dodenciu // 25 05 2020 // 80 Vizualizari

”La data de 22 mai a.c., polițiști din cadrul Poliţiei Oraşului Bumbeşti Jiu au identificat în trafic un bărbat, de 42 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe drumul sătesc din localitate, având o concentrație de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, la data de 25 mai a.c.,  polițiști din cadrul Poliţiei Oraşului Turceni au oprit în trafic, pe  DJ 674, un autoturism condus de un tânăr, de 24 de ani,  din comuna Stoina, în cazul căruia, în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,89  mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeași zi, polițiști din cadrul Posturilor de Poliție Ionești și Plopșoru, au oprit în trafic, pe DJ 673 Broșteni, un autoturism, condus de un tânăr de 20 ani, din comuna Crușet, care nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Totodată, în urma testării cu aparatul etilotest a conducătorului auto, a rezultat o valoare de 0,67  mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorii auto au fost transportați la spital în vederea recoltării de probe biologice.

În toate cauzele s-au întocmit dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, de către o persoană care se află sub influența alcoolului”, a transmis IPJ Gorj.