Au donat sânge

autor: tv sud // 29 08 2014 // 2.436 Vizualizari

Acțiune de amploare la Centrul de Transfuzii Târgu-Jiu. Prefectul județului Gorj a inițiat o campanie de donare de sânge la care mai mulți reprezentanți ai instituțiilor publice au răspuns ”prezent”. Printre zecile de donatori s-au numărat directori ai multor instituții din județ, dar și pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj.

Campania de donare de sânge vine să ajute oamenii care ajung pe patul de spital. La acțiunea organizată în această dimineață s-au alăturat șefii unor instituții. Unii au mai donat sânge în anii anteriori, însă alții au ajuns astăzi pentru prima dată la Centrul de Transfuzie. Prefectul Alin Văcaru spune că va dona toate ticketele unor familii necăjite.

Obișnuit cu acțiuni de donare de sânge este și Ion Tudor, șeful Secției de Drumuri Naționale Târgu-Jiu.

Subprefectul județului Gorj, Sorin Arjoca, a răspuns și el ”prezent” campaniei de donare de sânge.

Pentru prima dată participant la o astfel de campanie este Daniel Bondoc, președintele CAS Gorj.

La campanie s-au alăturat și zece pompieri din cadrul ISU Gorj.

Șefa Centrului de Transfuzii Gorj, medicul Maria Cazan a declarat că acțiunea este binevenită pentru că doar așa pot să-și refacă stocul de unități de sânge necesar celor aflați în suferință pe patul de spital.

Campania de donare de sânge vine după exemplul dat de premierul României, Victor Ponta, care a donat sânge de curând la Tulcea.